Ministerul de Externe de la București l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, în legătură cu moartea lui Alexei Navalnîi

  • 21 Februarie 16:50
Ministerul de Externe de la București l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, în legătură cu moartea lui Alexei Navalnîi

Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, după decesul opozantului rus, Aleksei Navalnîi. Ministerul a transmis că răspunderea pentru moartea lui Navalnîi revine exclusiv autorităților ruse.

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, la 21 februarie 2024, ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) în legătură cu decesul subit în închisoare al politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi.

Reprezentantul MAE a subliniat că răspunderea pentru moartea lui Alexei Navalnîi revine exclusiv autorităților ruse și a evidențiat nevoia unei investigații transparente, independente, cuprinzătoare cu privire la circumstanțele în care s-a produs decesul. 

De asemenea, reprezentantul MAE a menționat obligația morală a autorităților ruse de a transmite neîntârziat trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi familiei acestuia.

Convocarea ambasadorului rus reflectă poziția consecventă a României de condamnare a încălcărilor masive și sistematice ale drepturilor omului și libertăților fundamentale în Federația Rusă, respectiv solicitările de respectare de către Federația Rusă a angajamentelor asumate la nivel internațional în acest domeniu”, se arată într-un comunicat al MAE de la București.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău