Ministerul britanic al Apărării: Va fi dificil pentru Rusia să crească dimensiunea armatei la 1,5 milioane de soldați

  • 22 Ianuarie 2023 16:13
Ministerul britanic al Apărării: Va fi dificil pentru Rusia să crească dimensiunea armatei la 1,5 milioane de soldați

Serviciile de informații militare britanice, în actualizarea zilnică de pe Twitter a Ministerului britanic al Apărării, discută planurile anunțate la 17 ianuarie de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, de a mări dimensiunea forțelor armate și de a restabili unele dintre structurile organizaționale care existau în perioada sovietică, relatează BBC.

Șoigu a anunțat planurile de a crește dimensiunea armatei la un milion și jumătate de oameni în perioada 2023-2026. Aceasta reprezintă o creștere de 11% față de creșterea numărului de personal anunțată cu doar câteva luni în urmă (reamintim, aceasta este suma din care se calculează bugetul pentru indemnizația monetară a personalului militar, dar nu neapărat numărul real al forțelor armate) la 1,35 milioane, scrie G4Media.

Șoigu a anunțat, de asemenea, reînființarea districtelor militare Moscova și Leningrad, ceea ce, după cum subliniază armata britanică, înseamnă „o revenire parțială la organizarea forțelor din vestul Rusiei în perioada sovietică”. În Karelia, în apropiere de granița cu Finlanda, se intenționează crearea unui nou corp de armată.

„Planurile lui Șoigu semnalează faptul că este foarte probabil ca liderii ruși să evalueze că o amenințare militară non-nucleară sporită va persista timp de mai mulți ani dincolo de actualul război cu Ucraina. Cu toate acestea, este probabil ca Rusia să întâmpine dificultăți în ceea ce privește dotarea și echiparea acestei extinderi planificate”, scrie serviciul de informații militare britanic. Acest scepticism este împărtășit de mulți observatori independenți.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău