Ministerul britanic al Apărării: Rușii operează în Ucraina cu un nivel degradat de eficacitate lipsit de sustenabilitate pe termen lung

  • 28 Iunie 2022 11:24
Ministerul britanic al Apărării: Rușii operează în Ucraina cu un nivel degradat de eficacitate lipsit de sustenabilitate pe termen lung

În evaluarea de marți dimineață a războiului din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării notează că forța de luptă a Rusiei este tot mai degradată și a folosit elementele de bază din șase corpuri de armată pentru un succes tactic la Severodonețk, operând cu un nivel degradat de eficacitate ce nu este sustenabil pe termen lung.

Londra transmite că forțele ucrainene continuă să își consolideze pozițiile pe zone mai înalte din orașul Lisiceansk, după ce s-au retras din Severodonetsk. 

Trupele de apărare continuă să perturbe comanda și controlul rusesc prin lovituri reușite în spatele liniilor rusești, mai spune Ministerul britanic al Apărării. 

În perioada 24-26 iunie, Rusia a lansat valuri neobișnuit de intense de lovituri pe teritoriul Ucrainei, folosind rachete cu rază lungă de acțiune. Aceste arme au inclus, foarte probabil, rachete AS-4 KITCHEN din epoca sovietică și rachete mai moderne AS-23a KODIAK, lansate atât din spațiul aerian al Belarusului, cât și din cel al Rusiei, subliniază britanicii, scrie Digi24.

Aceste arme au fost concepute pentru a ataca ținte de importanță strategică, dar Rusia continuă să le folosească în număr mare pentru a obține avantaje tactice. 

Ministerul britanic al Apărării mai spune că Rusia a reunit pe zona liniei de contact elementele de bază din șase armate diferite, dar a obținut doar un succes tactic la Severodonețk. 

Forțele armate rusești sunt din ce în ce mai afectate. În prezent, acestea acceptă un nivel degradat al eficacității de luptă, care este probabil nesustenabil pe termen lung.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău