Ministerul Apărării atrage atenția asupra unui fals, răspândit în mediul online. Imagini din 2016 cu tehnică militară americană pe drumurile naționale sunt prezentate ca fiind recente

  • 16 Septembrie 2022 14:00
Ministerul Apărării atrage atenția asupra unui fals, răspândit în mediul online. Imagini din 2016 cu tehnică militară americană pe drumurile naționale sunt prezentate ca fiind recente

„ATENȚIE! FALS! În mediul online sunt distribuite tot mai multe secvențe video cu deplasarea, pe drumurile naționale, a unor coloane de tehnică militară, care aparțin Armatei SUA. Toate aceste filmulețe sunt însoțite de mesaje provocatoare, care au scopul de a crea panică și dezinformare a populației”, se arată într-un comunicat al Armatei Naționale al Republicii Moldova.

„În acest sens, Ministerul Apărării menționează că video-urile respective nu sunt actuale. Imaginile au fost realizate în timpul desfășurării exercițiului moldo-american ”Dragon Pioneer” din anul 2016.

Totodată, menționăm că pe canalele de Tiktok, Telegram continuă să fie distribuite video-uri în care apar unitățile de tehnică militară ale Armatei Naționale, surprinse pe străzile din mai multe localități din țară. Reiterăm că acestea se deplasează de la locurile de dislocare permanentă spre centrele de instruire ale armatei, unde participă la exercițiul ”Scutul de foc 2022”. (Pentru detalii accesați https://www.army.md/?lng=2&action=show&cat=122&obj=7744)
 
De notat că în contextul desfășurării exercițiului respectiv, unitățile de tehnică militară vor continua să se deplaseze pe drumurile naționale.
 
Îndemnăm cetățenii la calm și vigilență maximă.
 
Informați-vă doar din surse sigure și de încredere!
 
Rugăm reprezentanții mass-media să nu distribuie informație neconfirmată de surse oficiale.
 
Împreună putem preveni dezinformarea!”, se arată în comunicat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău