Ministerul Agriculturii va implementa creditului polonez

  • 19 Februarie 2016 16:46
Ministerul Agriculturii va implementa creditului polonez

Biroul pentru implementarea creditului polonez de 100 de mil. de lei a trecut în subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Asemenea decizie a luat Guvernul pentru a spori eficiența procedurilor legate de implementarea creditului polonez, destinat modernizării complexului agro-industrial. Decizia a fost luată cu scopul de a spori eficiența procedurilor de implementare și monitorizare a împrumuturilor recreditate, precum și optimizare a cheltuielilor care vizează administrarea implementării acordului de credit.

Biroul va fi unicul organ care aprobă finanțarea finală, iar Ministerul Finanțelor va semna cu beneficiarii contracte de recreditare doar în baza deciziei consiliului de observatori. Până în prezent biroul a recepționat și examinat 28 de dosare în sumă totală de 34,6 mil. de euro pentru finanțare în diverse domenii și a aprobat 13 dosare în valoare de 18,1 mil. de euro. Creditul va fi acordat Moldovei pentru 25 de ani, cu dobândă anuală de 0,15% și vacanță de cinci ani.

Beneficiarii vor putea accesa credite de până al 2 mil. de euro, cu dobândă anuală de 2% și vacanță de trei ani. Resursele sunt acordate pentru finanțarea proiectelor de modernizare a CAI, restructurarea agriculturii, dezvoltarea gospodăriilor specializate în producerea laptelui și cărnii. Totodată, 60% din echipamentul și mărfurilor procurate, prevăzute în fiecare proiect, trebuie să provină din Polonia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău