Ministerul Afacerilor Externe de la București a deschis o linie telefonică pentru alegătorii români din străinătate

  • 03 Decembrie 2020 17:14
Ministerul Afacerilor Externe de la București a deschis o linie telefonică pentru alegătorii români din străinătate

Ministerul de Externe a deschis astăzi o linie telefonică, la care pot suna alegătorii din străinătate, care au întrebări în legătură cu procesul de votare la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Reprezentantul special pentru procese electorale din MAE, Iulian Ivan, a făcut apel la românii de peste hotare să se informeze din timp în privința măsurilor locale de combatere a infectării cu COVID-19.

Iulian Ivan: În 4 decembrie va începe votarea în străinătate, prima secție care se va deschide fiind cea din Auckland, Noua Zeelandă, la ora 20:00 ora României. Din cauza unor situații cu caracter obiectiv, retragerea acordului din partea unor autorități locale sau a unor proprietari de imobile, în contextul restricției specifice pandemiei, un număr de 25 de secții au fost mutate sau relocate la alte adrese. Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziția alegătorilor harta interactivă a secțiilor de votare din afara țării, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare din anul 2020, pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Realizator: Românii din străinătate pot vota sâmbătă și duminică, 5 și 6 decembrie, între orele locale 7:00 și 21:00, potrivit redactorului nostru, Carmen Gavrilă.Ei au la dispoziție 748 de secții de votare.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău