Ministerele Educației din R.Moldova și România au semnat un Protocol de colaborare

  • 22 Decembrie 2016 18:00
Ministerele Educației din R.Moldova și România au semnat un Protocol de colaborare

Ministerele Educației din Republica Moldova și România au semnat joi, 22 decembrie, un Protocol de colaborare pentru anii de învățământ 2016 – 2019.

Potrivit protocolului semnat de ministrul Educației Corina Fusu și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, absolvenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova vor putea obține burse de masterat în România, dacă facultățile pe care le absolvă sunt acreditate de o agenție europeană de acreditare.

De asemenea, profesorii din Republica Moldova își vor putea face stagiile de formare în România, fiind prevăzute în total 400 de locuri. O altă prevedere se referă la 500 de locuri în taberele de odihnă din România, pentru copiii din Republica Moldova.

De asemenea, la începutul anului 2017, România va acorda alte 100 de microbuze școlare pentru transportarea elevilor moldoveni.

Ambasadorul Daniel Ioniță a refuzat să comenteze declarațiile recente ale președintelui ales, Igor Dodon, care a spus presei rusei că bursele oferite de România tinerilor din Republica Moldova ar fi o formă de ”românizare”.

Daniel Ioniță a remarcat faptul că acordul semnat între cele două ministere respectă pe deplin spiritul european.

„Dați-mi voie să nu comentez declarațiile liderilor politici de la dumneavoastră, de altfel, nu comentez nici declarațiile liderilor politici din România. Cred că ceea ce este important și ceea ce rămâne este ceea ce am făcut noi astăzi. Am semnat un acord de cooperare pe linia Ministerelor de Educație din România și din republica Moldova. Cred că ceea ce este important este ceea cu ce rămân cetățenii Republicii Moldova din interacțiunea directă pe care o au cu colegii lor din România și susținerea constantă a României pe calea europeană a Republicii Moldova”, a declarat Daniel Ioniță.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău