Minilockdown și în Heraklion. Restricțiile care intră în vigoare de miercuri seară în orașul turistic din Creta

  • 11 August 2021 15:35
Minilockdown și în Heraklion. Restricțiile care intră în vigoare de miercuri seară în orașul turistic din Creta

Grecia impune carantină de noapte și interzice complet muzica în baruri și restaurante orașul turistic Heraklion, situat pe insula Creta.

Măsura se aplică de miercuri seară de la ora 18.00 și va fi în vigoare până în 17 august.

Restricțiile sunt impuse pentru a ține sub control pandemia de coronavirus după ce numărul infectărilor cu varianta Delta a crescut în ultimele zile în Grecia, au anunțat autoritățile, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Astfel, la fel ca în cazul Mykonos, Zakynthos și Chania, lockdown-ul va fi instituit la Heraklion în intervalul 1.00 – 6.00 dimineața. Muzica va fi complet interzisă în baruri și restaurante pentru a evita formarea aglomerațiilor, iar adunările la care participă peste 20 de persoane nu vor fi permise.

În plin sezon turistic, Heraklion, o populară destinație în perioada estivală, se confruntă cu un risc important de creștere a numărului de contaminări.

În ultimele 24 de ore, în Grecia au fost înregistrate 4.181 de contaminări, numărul total de cazuri ajungând la aproape 521.400 pe întreg teritoriul țării.

Un număr de 219 persoane se află internate la terapie intensivă și s-au înregistrat 16 decese, bilanțul total al morților ajungând la 13.100.

Răspândirea variantei Delta îngrijorează în continuare autoritățile, iar numărul vaccinaților cu schemă completă a ajuns la 5,4 milioane pe teritoriul întregii țări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău