Mină marină, găsită în Delta Dunării. Echipa de pirotehniiști români s-a deplasat la fața locului

  • 08 Aprilie 16:27
Mină marină, găsită în Delta Dunării. Echipa de pirotehniiști români s-a deplasat la fața locului

Luni, în jurul orelor 09:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea a fost alertat de către un echipaj al Poliției de Frontieră privind o posibilă dronă marină descoperită în dreptul km fluvial 113, în apropiere de localitatea Pătlăgeanca.

”Imediat de la primirea informației, a fost activată echipa pirotehnică în vederea deplasării la fața locului, iar conducerea Inspectoratului, prin Centrul Operațional, a informat instituțiile abilitate să intervină cu situația de fapt. De asemenea, a fost informată și Căpitănia Tulcea pentru a aduce la cunoștință ambarcațiunilor din zonă ori cele care urmează să tranziteze sectorul naval al Brațului Chilia Veche despre existența obiectului și să acorde o atenție sporită”, se arată în comunicatul transmis de ISU „Delta” al județului Tulcea, potrivit defenseromania.ro.

Ar putea fi vorba despre o mină marină din cel de-al Doilea Război Mondial

În comunicatul ISU Delta se mai arată că echipajul pirotehnic a identificat obiectul în dreptul km fluvial 113-114 și, împreună cu un echipaj al Poliției de Frontieră, asigură perimetrul  până la ajungerea unei echipei de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Echipa de scafandri din cadrul MApN ”urmează să identifice obiectul și să stabilească dacă este vorba de o mină marină istorică ori un altfel de obiect”, se mai arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău