Militarii ruși care staționează ilegal în stânga Nistrului au efectuat noi exerciții, aplicând scenarul privind „neutralizarea unui grup de teroriști”

  • 21 Februarie 2022 15:39
Militarii ruși care staționează ilegal în stânga Nistrului au efectuat noi exerciții, aplicând scenarul privind „neutralizarea unui grup de teroriști”

Grupul operativ al trupelor ruse (GOTR) din regiunea transnistreană a R. Moldova au efectuat o nouă instruire practică, având ca obiectiv declarat "combaterea terorismului".

Conform scenariului exercițiului militar, "teroriștii" au atacat clubul ofițerilor de garnizoană pentru a sechestra ostatici și a mina sala de concerte. La primirea unui semnal pe care militarii de serviciu au reușit să-l dea, unitatea antiterorism s-a deplasat la fața locului, unde au cucerit pozițiile și au blocat căile unei eventuale retrageri a inamicului imaginar, scrie Infotag.
 
Grupul de capturare a intrat în clădire prin etajul al doilea, după care i-a neutralizat pe teroriști și i-a eliberat pe ostatici. La finalizarea instruirii, geniștii GOTR au căutat obiecte explozive și le-au neutralizat.

Amintim că militarii forțelor separatiste regiunea transnistreană au efectuat exerciții militare cu împușcături și vehicule blindate. Sâmbătă seara a fost finalizată coordonarea de luptă a plutoanelor, iar acțiunile unităților au fost verificate pe timp de noapte. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău