Militarii prin contract ai Armatei Naționale vor beneficia de rație alimentară

  • 22 Martie 2023 11:26
Militarii prin contract ai Armatei Naționale vor beneficia de rație alimentară

Începând cu luna aprilie curent, militarii prin contract ai Armatei Naționale vor fi asigurați cu hrană, în modul stabilit de Ministerul Apărării. O decizie în acest sens a fost aprobată de Executiv.

Noile prevederi vor contribui la sporirea atractivității serviciului militar, ținând cont de faptul că dreptul la alimentarea militarilor prin contract, respectiv dreptul la compensarea rației alimentare a fost anulat încă în anul 2009.

„Aprobarea acestui proiect este un pas important pentru îmbunătățirea pachetului social și un factor motivant pentru militarii angajați prin contract”, a accentuat secretarul de stat al Ministerului Apărării, Sergiu Plop, se arată în comunicatul Guvernului.

Reglementările privind asigurarea acestei rații vor fi stabilite în detaliu de către Ministerul Apărării în actele sale normative departamentale. Costul anual al implementării proiectului constituie 8,8 milioane de lei. În anul curent, acest efort financiar al bugetului de stat va fi acoperit din contul alocațiilor aprobate deja pentru Ministerul Apărării, la capitolul „Procurarea produselor alimentare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău