Militarii din Republica Moldova participă la un exercițiu în Germania alături de reprezentanții României și ale altor șapte țări

  • 13 Februarie 10:26
Militarii din Republica Moldova participă la un exercițiu în Germania alături de reprezentanții României și ale altor șapte țări

Peste 60 de militari din Republica Moldova participă la un exercițiu internațional în Germania, fiind pregătiți pentru în Kosovo, transmite Radio Chișinău.

Exercițiul „KFOR 33 Mission Rehearsal Exercise” se desfășoară în perioada 26 ianuarie—14 februarie, la Centrul de instruire militară din Hohenfels, a informat Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

„Scopul exercițiului este pregătirea contingentelor militare a țărilor participante pentru ulterioara detașare în misiunea de menținere a păcii din Kosovo”, a precizat sursa citată.

Alături de contingentul din Republica Moldova, la modulele de instruire participă militari din România, Albania, Armenia, Letonia, Italia, Macedonia de Nord, Slovenia și Statele Unite ale Americii.

Participarea la exercițiul „Mission Rehearsal Exercise” face parte din Planul de activitate externă al Ministerului apărării pentru anul 2024, iar militarii Armatei Naționale participă la exercițiile din Germania începând cu anul 2012.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău