Militar rus capturat în Ucraina recunoaște că se află în misiune de spionaj

  • 18 Mai 2015 15:15
Militar rus capturat în Ucraina recunoaște că se află în misiune de spionaj

Unul dintre cei doi militari ruși, capturați de militarii ucraineni, duminică, în timp ce luptau de partea separatiștilor din estul țării a recunoscut într-o înregistrare video că a făcut parte dintr-o misiune de spionaj a forțelor speciale ruse.

Autoritățile de la Moscova, care au admis în trecut că 'voluntari' ruși ar putea lupta de partea separatiștilor proruși din estul Ucrainei, a reiterat că nu există trupe ruse implicate în conflictul ucrainean, transmite Agerpres.

Militarul rănit, care s-a identificat drept sergent în 'spetsnaz' (trupe speciale) din orașul Togliatti (centrul Rusiei), a declarat că face parte dintr-o echipă formată din 14 membri care operează în apropierea orașului de frontieră Lugansk.

Înregistrarea video nu a putut fi verificată independent pentru a se putea stabili dacă militarul, care vorbea de pe un pat de spital, este într-adevăr militar rus. Însă dacă se dovedește că bărbatul este militar rus, atunci s-ar confirma acuzațiile formulate de Kiev, potrivit cărora Rusia este implicată militar în mod direct în conflictul separatist, notează Reuters.

Militarul din înregistrarea video, care a declarat că se numește Aleksandr Aleksandrov, a spus că echipa sa se afla într-o misiune pe linia de demarcație dintre cele două tabere, 'pentru acțiuni de observare'. 'Am fost descoperiți. Am fost rănit la picior în timp ce încercam să fug. Sunt 14 membri în grup. Ne aflam aici de 4-5 zile', a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău