Milioanele din Fondul Rutier, împărțite în familie (Adevărul)

  • 21 Mai 2014 10:10
Milioanele din Fondul Rutier, împărțite în familie (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 21 MAI

Adevărul scrie despre tragedia din 21 mai de pe calea ferată. Potrivit ziarului, pe parcursul zilei, autoritățile ruse și cele moldovene au operat cu diferite date. Salvatorii ruși au anunțat, inițial, cinci morți, iar viceministrul Transporturilor din Moldova, Vladimir Cebotari, a declarat pentru cotidian că „însoțitorii de vagoane au numărat nouă morți“. Ulterior, vicepreședintele guvernului regiunii Moscova, Dmitri Pestov, a precizat că unul dintre răniți a decedat la spital, astfel numărul pasagerilor decedați a ajuns la șase.

Adevărul abordeaza astăzi tema escrocilor imobiliari. 200 de familii care urmau să se mute în primăvara lui 2013 într-o mansardă din strada Voluntarilor din Chișinău au rămas fără locuințele pentru care au plătit între 19.000 și 25.000 de euro, iar șefii companiei Neo Imobiliare au dispărut cu toți banii. Oamenii îl acuză pe Marcel Darie, politicianul care a candidat la funcția de primar al Capitalei în 2011, și s-au plâns la procuratură, însă, deocamdată, fără niciun rezultat. Legea nu-i protejează pe clienții firmelor de construcții contra riscurilor financiare sau a daunelor care survin din nerespectarea termenelor de dare în folosință a locuințelor, mentioneaza ziarul.

Milioanele din Fondul Rutier, împărțite în familie, titreaza Adevarul. Cele mai mari contracte pentru reabilitarea șoselelor naționale au fost câștigate de firme afiliate conducerii Administrației de Stat a Drumurilor, au constatat controlorii de la Curtea de Conturi.

Timpul observă că spre deosebire de Filat, Leancă nu exclude formarea unui bloc electoral. „Coaliția de guvernare funcționează mult mai bine decât a funcționat până la criza de la începutului anului 2013”, a afirmat prim-ministrul Iurie Leancă intr-un interviu televizat. Opinia sa nu este împărtășită de democrați. Potrivit declaratiilor lui Igor Corman, partidul sau nu intenționeaza să participe în nici un fel de bloc în alegeri.

MESAJUL DUR adus de vicepreședintele american în România s-a referit și la R. Moldova, anunta Ziarul National. Joe Biden, declara într-un interviu că sprijinul României va avea un rol-cheie în efortul conducerii Ucrainei de refacere a stabilității acestei țări, el subliniind și că SUA colaborează cu statele din regiune pentru a reduce dependența energetică de Rusia. Sprijinul României va avea un rol-cheie și în ajutarea conducerii ucrainene să refacă stabilitatea țării, precum și în susținerea aspirațiilor țării vecine, R. Moldova, de a deveni membru UE”, a precizat Biden.

Formuzal vrea să formeze Republica Democrată Găgăuză, titrează ZN. Bașcanul planifică să organizeze un referendum în regiune pentru a-i întreba pe cetățeni dacă își doresc formarea Republicii Democrate Găgăuze. Liderul de la Comrat a fost acuzat de separatism de către fostul președinte al raionului Vulcănești, Serghei Cernev. Acesta susține că Formuzal planifică referendumul pentru luna iunie, iar în cazul în care plebiscitul va avea succes, bașcanul va candida la funcția de președinte al Republicii Democrate Găgăuze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,54 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău