Milioane de lei pentru havuzuri pe timp de coronacriză. Cine este câștigătorul (Mold-street)

  • 18 Mai 2020 14:04
Milioane de lei pentru havuzuri pe timp de coronacriză. Cine este câștigătorul (Mold-street)

Pandemia de Covid-19, starea de urgență decretată pe 17 martie și criza social-economică provocată de acestea nu au constituit un impediment pentru autorități de a continua achizițiile pentru lucrări ce nu pot fi calificate de strictă necesitate.

Cazul cel mai recent este achiziția lucrărilor pentru construcția și reconstrucția de havuzuri în municipiul Chișinău, scrie Mold-street.

Astfel, pe 8 și 11 mai 2020, Direcția generală locativ-comunală și amenajare a primăriei municipiului Chișinău a semnat două contracte în valoare de aproape 9,71 milioane lei, pentru construcția și reconstrucția a două havuzuri.

Primul contract în valoare de 4,67 milioane lei a fost semnat pe 8 mai și prevede reconstrucția havuzului din scuarul Miron Costin, iar al doilea în valoare de 5,04 milioane lei a fost semnat pe 11 mai și prevede construcția havuzului pietonal din parcul La Izvor. 

Ultimele contracte semnate de Direcția generală locativ-comunală și amenajare: tender.gov.md

Ambele contracte au fost încheiate cu firma Neostil SRL, care activează din 2002 și are ca asociați pe Bogdan Ghieș și Alexandru Țurcan, fiecare cu cote de 50%. Ultimul este și administratorul companiei.

Rezultatele licitației, anunțate la începutul lunii aprilie 2020, au fost contestate la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) de alte companii. 

Astfel, Vastavit SRL a contestat rezultatele licitației privind construcția havuzului pietonal din parcul La Izvor, susținând că „neîntemeiat și ilegal a fost descalificat de la această procedură de achiziție publică”.

Contestația a fost respinsă ca neîntemeiată, pe motiv că Vastavit SRL figurează de doi ani în lista de interdicție a Agenției Achiziției Publice pentru executarea necorespunzătoare a clauzelor contractuale cu o instituție publică. 

În cazul licitației pentru reconstrucția havuzului din scuarul Miron Costin, rezultatele au fost contestate de firma Capital SRL, care a fost descalificată de organizatori pentru că nu a prezentat „declarația de construcție a 3 havuzuri executate în Republica Moldova, cu joc de lumini și jeturi de apă automatizat pe ritmul muzicii”, chiar dacă oferta de preț a fost cea mai bună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău