Miliardarii lumii nu au fost niciodată mai bogați, în ciuda pandemiei

  • 07 Octombrie 2020 16:02
Miliardarii lumii nu au fost niciodată mai bogați, în ciuda pandemiei

Averea miliardarilor lumii a atins un nou record în plină pandemie, crescând până la 10,2 trilioane de dolari, la sfârșitul lunii iulie, în creștere față de vârful anterior de 8,9 trilioane de dolari, în 2017, potrivit unui raport al băncii elvețiene UBS și PwC. Numărul total al miliardarilor a ajuns la 2.189, potrivit CNN, preluat de Agerpres.

Cu toate acestea, unii miliardari se îmbogățesc mult mai repede decât alții. Pandemia i-a avantajat pe inovatorii în tehnologie, asistență medicală și industrie, în timp ce antreprenorii din domenii precum divertismentul au fost dezavantajați. În contextul actual, miliardarii aflați „pe partea greșită” a tendințelor tehnologice și sociale devin relativ mai puțin bogați.

Această polarizare între „miliardari inovatori” și restul vine la sfârșitul unui deceniu în care numărul lor s-a dublat.

În perioada 2018, 2019 și primele șapte luni ale anului 2020, averea totală a antreprenorilor din domeniul tehnologic a crescut cu 43%, în timp ce miliardarii din domeniul sănătății s-au bucurat de o creștere de 50%. Cei din serviciile financiare, divertisment și imobiliare au înregistrat creșteri de 10% sau mai puțin.

Din punct de vedere geografic, China continentală a înregistrat cea mai mare creștere a averilor miliardarilor, în ultimii 10 ani. Trecerea Chinei către economia digitală i-a avantajat pe fondatorii Alibaba, Jack Ma, și Pony Ma din Tencent (TCEHY).

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău