Mike Pompeo | SUA vor folosi toate instrumentele politice şi economice împotriva lui Nicolas Maduro

  • 15 Aprilie 10:00
Mike Pompeo | SUA vor folosi toate instrumentele politice şi economice împotriva lui Nicolas Maduro

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat că Statele Unite vor utiliza toate instrumentele politice şi economice pe care le au la dispoziţie pentru a-l trage la răspundere pe Nicolas Maduro pentru criza economică şi socială din Venezuela, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

El a mai adăugat că autorităţile americane vor lua măsuri pentru ca Rusia şi Cuba să înţeleagă că vor plăti un preţ pentru sprijinul pe care îl acordă preşedintelui venezuelean. Pompeo a făcut aceste declaraţii duminică, în cadrul unei vizite în oraşul columbian Cucuta, aflat la graniţa cu Venezuela.

Secretarul de Stat a lansat şi un avertisment la adresa Cubei şi Rusiei, state aliate ale lui Maduro. „Cubanezii trebuie să înţeleagă că vor exista costuri asociate cu sprijinul pe care continuă să i-l acorde lui Nicolas Maduro. Vom avea aceeaşi discuţie şi cu Rusia”, a mai spus el.

Statele Unite pun presiune asupra preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, să se retragă de la putere, şi cer altor ţări să îşi arate susţinerea faţă de Juan Guaido, lider al opoziţiei şi preşedinte interimar autoproclamat. Administraţia de la Washington a impus un set de sancţiuni împotriva Guvernului preşedintelui Nicolas Maduro, în încercarea de a-l înlătura de la putere.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine "toate opţiunile". De asemenea, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
25,26 °C
cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,6 m/s
Mon
20 °C
Tue
19 °C
Wed
17 °C
Thu
17 °C
Fri
15 °C

Curs oficial BNM 19 Mai 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0977 -0.0000
USD 17.9332 -0.0000
RON 4.2210 -0.0000
UAH 0.6805 -0.0000
RUB 0.2781 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău