Mike Pompeo | SUA vor folosi toate instrumentele politice şi economice împotriva lui Nicolas Maduro

  • 15 Aprilie 2019 10:00
Mike Pompeo | SUA vor folosi toate instrumentele politice şi economice împotriva lui Nicolas Maduro

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat că Statele Unite vor utiliza toate instrumentele politice şi economice pe care le au la dispoziţie pentru a-l trage la răspundere pe Nicolas Maduro pentru criza economică şi socială din Venezuela, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

El a mai adăugat că autorităţile americane vor lua măsuri pentru ca Rusia şi Cuba să înţeleagă că vor plăti un preţ pentru sprijinul pe care îl acordă preşedintelui venezuelean. Pompeo a făcut aceste declaraţii duminică, în cadrul unei vizite în oraşul columbian Cucuta, aflat la graniţa cu Venezuela.

Secretarul de Stat a lansat şi un avertisment la adresa Cubei şi Rusiei, state aliate ale lui Maduro. „Cubanezii trebuie să înţeleagă că vor exista costuri asociate cu sprijinul pe care continuă să i-l acorde lui Nicolas Maduro. Vom avea aceeaşi discuţie şi cu Rusia”, a mai spus el.

Statele Unite pun presiune asupra preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, să se retragă de la putere, şi cer altor ţări să îşi arate susţinerea faţă de Juan Guaido, lider al opoziţiei şi preşedinte interimar autoproclamat. Administraţia de la Washington a impus un set de sancţiuni împotriva Guvernului preşedintelui Nicolas Maduro, în încercarea de a-l înlătura de la putere.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine "toate opţiunile". De asemenea, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chişinău
8,16 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:61 %
Vint:2,1 m/s
Fri
4 °C
Sat
4 °C
Sun
6 °C
Mon
3 °C
Tue
4 °C

Curs oficial BNM 21 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1865 0.0975
USD 17.7719 0.0829
RON 4.0068 0.0131
UAH 0.7293 0.0064
RUB 0.2786 0.0005
Arhivă Radio Chișinău