Mike Pompeo respinge informațiile anunțate de Iran privind arestarea a 17 spioni ai CIA

  • 22 Iulie 2019 16:15
 Mike Pompeo respinge informațiile anunțate de Iran privind arestarea a 17 spioni ai CIA

Secretarul de stat american Mike Pompeo a respins luni anunțul Iranului că a reținut 17 spioni care lucrau pentru Agenția Centrală de Informații (CIA) a SUA și că i-a condamnat la moarte pe unii dintre ei, relatează Reuters.

Iranul a făcut anunțul în media de stat, afirmând că presupușii spioni au fost arestați într-o perioadă de 12 luni până în martie 2019. Astfel de anunțuri nu sunt neobișnuite în Iran, dar momentul în care se întâmplă acest lucru suscită preocupări că Teheranul își înăsprește poziția în disputa cu puterile occidentale, comentează Reuters.

'Regimul iranian are o lungă istorie de minciună... Aș privi cu mult scepticism tot ce spun iranienii despre ceea ce au făcut', a declarat Pompeo în cadrul unui interviu pentru Fox News Channel.

Pompeo a refuzat să comenteze vreau caz specific, dar a precizat: 'Există o listă lungă de americani la care lucrăm pentru a-i aduce acasă din Republica Islamică Iran'.

În ultimele săptămâni, Statele Unite au acuzat Iranul pentru o serie de incidente în strâmtoarea Ormuz, o importantă rută de navigație în comerțul cu petrol. Iranul a respins acuzațiile.

Vineri, Iranul a capturat un petrolier sub pavilion britanic în strâmtoarea Ormuz. Teheranul a avertizat anterior că va lua măsuri de retaliere după ce Marea Britanie a sechestrat un petrolier iranian în apele Gibraltarului, suspectat că transporta petrol în Siria.

Întrebat despre un posibil rol al al SUA în aceste tensiuni, Pompeo a spus: 'Responsabilitatea revine Marii Britanii de a avea grijă de propriile nave'.AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău