Mii de polițiști vor fi mobilizați de Anul Nou în Berlin. „Este cea mai mare operațiune din ultimele decenii”

  • 25 Decembrie 2023 14:54
Mii de polițiști vor fi mobilizați de Anul Nou în Berlin. „Este cea mai mare operațiune din ultimele decenii”

După incidentele violente de anul trecut și din cauza tensiunilor comunitare provocate de războiul din Fâșia Gaza, poliția din Berlin plănuiește o operațiune majoră de Revelion, relatează luni dpa, preluat de Agerpres.

„Este cea mai mare operațiune a poliției de Anul Nou de decenii”, a declarat comisarul de poliție din Berlin Barbara Slowik.

„Acest lucru este cauzat în principal de conflictul din Orientul Mijlociu, care face situația operațională mult mai complexă și mai provocatoare”, a adăugat ea.

Anul trecut, pe lângă tradiționalele focuri de artificii de pe străzi, multe persoane au aruncat cu artificii și alte proiectile în polițiști, pompieri și paramedici în unele cartiere din Berlin și alte orașe mari.

Slowik a anunțat că între 2.000 și 2.500 de polițiști din Berlin și din landurile Saxonia și Saxonia-Anhalt, precum și din cadrul poliției federale, vor fi desfășurați de Anul Nou.

„În același timp, numărul mașinilor de patrulare va fi sporit de la 150 de obicei la 220”, a adăugat ea. În plus, 500 de angajați ai poliției federale vor fi desfășurați în gările orașului.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău