Mii de persoane fug în timp ce lava aruncată de vulcanul de pe insula La Palma din Spania le distruge casele

  • 20 Septembrie 2021 11:41
Mii de persoane fug în timp ce lava aruncată de vulcanul de pe insula La Palma din Spania le distruge casele

Autoritățile spaniole au evacuat aproximativ 5.000 de oameni din sate de pe Insula La Palma, în timp ce lava aruncată de un vulcan în erupție se răspândește, au spus oficialii locali, transmite Rador.

Valul de lavă înalt de 15 metri a înghițit deja 20 de case în satul El Paso și porțiuni de drumuri, a declarat luni dimineața primarul Sergio Rodriguez pentru postul de radio TVE. Lava se răspândește acum prin satul vecin Los Llanos de Aridane, unde sute de case sunt expuse riscului, a spus el.

„Monitorizăm traiectoria lavei", a spus dl Rodriguez. Autoritățile locale au evacuat aproximativ 5.000 de persoane din patru sate, inclusiv El Paso și Los Llanos de Aridane și este probabil ca astfel de operațiuni să nu mai fie necesare, a declarat președintele regional al Insulelor Canare, Angel Victor Torres. "Lava se deplasează spre coastă și daunele vor fi materiale. Potrivit experților, vorbim de aproximativ 17-20 milioane de metri cubi de lavă", a spus el.

Nu s-au raportat decese și nici nu va avea loc vreunul atâta timp cât nimeni nu se comportă nesăbuit, a declarat luni vulcanologul Nemesio Perez. Premierul Pedro Sanchez a sosit duminică seara la La Palma pentru discuții cu guvernul insulelor cu privire la gestionarea crizei. "Avem toate resursele și toate trupele necesare, cetățenii se pot liniști", a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău