Mii de persoane din Marea Britanie se vor întoarce pe ringul de dans în cadrul unui eveniment-test

  • 05 Aprilie 2021 12:16
Mii de persoane din Marea Britanie se vor întoarce pe ringul de dans în cadrul unui eveniment-test

Mii de petrecăreți se vor întoarce pe ringul de dans în Mare Britanie pentru a lua parte, pe 30 aprilie și 1 mai, la primul eveniment desfășurat într-un club de noapte după mai bine de un an, parte din încercările autorităților de a testa modalități prin care evenimentele cu public s-ar putea relua fără să fie nevoie de distanțare socială, informează DPA.

Circa 6.000 de persoane se vor afla într-o hală din Bramley-Moore Dock în Liverpool, pe 30 aprilie și 1 mai, accesul fiind permis unui număr de 3.000 de participanți în fiecare seară pentru a lua parte la evenimentul denumit Circus Club.

Proprietarul clubului, DJ Yousef Zaher, a spus că își imaginează petrecăreți ''super încântați'', țopăind în cerc ''înnebuniți'' și întâlnindu-se cu oameni pe care nu i-au văzut de ''foarte, foarte mult timp'' într-un mediu sigur. Persoanele care vor să participe trebuie să fie rezidente în Liverpool și să efectueze, pentru a li se permite accesul în club, un test cu flux lateral pentru depistarea COVID-19, al cărui rezultat să fie negativ, precum și un al doilea test la o vreme după eveniment, a precizat acesta.

''Aștept cu nerăbdare sentimentul acela de a fi din nou DJ pentru că a fost ocupația mea în ultimii 20 de ani. Dar cred că atunci când totul se leagă, toate lucrurile intră în relație unele cu celelalte - muzica, mediul, oamenii, eu cântând, toată lumea simțindu-se bine, în siguranță - atunci putem uita de COVID pentru cinci minute măcar. Ar fi mai mult decât suficient pentru mine'', a mai spus Yousef pentru agenția de presă PA.

Potrivit DJ-ului, care este totodată producător și proprietarul unei case de discuri, spațiul este ''o hală minunată'', cu o capacitate de 6.000 de persoane, și cu un spațiu în aer liber care mai poate primi 10.000 de persoane.

''Scopul evenimentului este de a strânge informații'', a spus el. O privire în perspectivă pentru cum se vor simți cei de acolo, a spus Yousef: ''Cred că toată lumea, nu contează cine ești pe lumea asta, cu toții înțelegem acest sentiment. Ideea de a reveni la o formă de normalitate și, în special, dacă îți place orice fel de muzică, jumătate din bucurie este de a fi alături de alți oameni.''

Circus Club a fost creat în urmă cu 18 ani și este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale house și techno.

Testele făcute de autorități se desfășoară în speranța unei reveniri, în condiții de siguranță, la evenimente cu public numeros și vor include finala de fotbal de pe stadionul Wembley, un club de comedie din Liverpool și curse de alergare pe distanțe de 10 kilometri. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău