Mii de migranți au forțat granița Spaniei cu Marocul. Madridul a trimis armata la frontieră

  • 18 Mai 2021 14:35
Mii de migranți au forțat granița Spaniei cu Marocul. Madridul a trimis armata la frontieră Foto: Antonio Sempere / AFP

Spania a trimis trupe în Ceuta pentru a patrula la granița cu Marocul după ce mii de migranți au forțat frontiera enclavei din nordul Africii, a anunțat marți ministrul de interne spaniol Fernando Grande-Marlaska, citat de Reuters și BBC, potrivit HotNews.ro.

Imagini video surprinse de televiziunea locală Faro TV arată vehicule blindate păzind plajele enclavei în timp ce zeci de migranți ies din apă și alte sute așteaptă pe partea marocană a zidului dintre granița Ceutei și a Marocului, notează sursa citată.

Soldații spanioli au fost desfășurați de-a lungul graniței alături de polițiști după ce până la 6.000 de marocani, inclusiv 1.500 de minori au trecut înot în Ceuta luni și marți, potrivit ministrului de interne spaniol.

Un purtător de cuvânt al guvernului Ceutei a declarat că soldații vor colabora cu poliția pentru a menține ordinea în zonele sensibile ale enclavei. Acesta a afirmat de asemenea că o persoană și-a pierdut luni viața în timp ce încerca să treacă înot frontiera.

Migranții adulți sunt transferați pe un stadion de fotbal local urmând a fi deportați înapoi în Maroc, în jur de 1.500 din aceștia fiind trimiși deja înapoi, potrivit lui Grande-Marlaska.

Minorii sunt procesați separat.

Ceuta, un teritoriu cu o populație de aproximativ 80.000 de locuitori, este o enclavă spaniolă situată în nordul Marocului, de cealaltă parte a Strâmtorii Gibraltar.

Enclavele spaniole Ceuta și Melila de pe coasta de nord a Marocului sunt de mult timp magneți pentru migranții africani care încearcă să ajungă în Europa.

Televiziunile din Spania au anunțat marți că până la 85 de migranți au escaladat gardurile ce demarchează granița cu Melila, aflată la aproximativ 300 de kilometri est de Ceuta.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău