Mihailo Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski: Republica Moldova își va rezolva singură problema transnistreană. Sper că parteneri vor fi Europa, Statele Unite, iar dacă va fi necesar - și Ucraina

  • 28 August 10:43
Mihailo Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski: Republica Moldova își va rezolva singură problema transnistreană. Sper că parteneri vor fi Europa, Statele Unite, iar dacă va fi necesar - și Ucraina

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a precizat într-un interviu oferit Hotnews.ro că problema transnistreană este o chestiune care ține de suveranitatea Republicii Moldova, care va rezolva singură problema, alături de partemeri, transmite Radio Chișinău.

„Transnistria, ca enclavă criminală, există doar pentru că Rusia a început un război în 1992, obținând astfel posibilitatea de a avea un teren pentru atacuri ulterioare asupra țării suverane Moldova. Moldova are tot dreptul să decidă cum va gestiona această problemă sau cum o va reglementa, mai ales prin eforturi diplomatice”, a spus Podoliak în interviu.

Potrivit acestuia, având un război mare, pe teritoriul său și având un dușman precum Federația Rusă, să te gândești că Ucraina ar dori să se implice într-un alt conflict este similar cu ceea ce Belarus afirmă permanent, și anume că cineva intenționează să-i atace.

„Ucraina este interesată ca să nu apară noi conflicte și ca enclavele criminale să nu mai existe. Da, suntem interesați de asta, dar din nou, aceasta este o chestiune ce ține de politica suverană a Republicii Moldova”, a afirmat conislierul președintelui ucrainean.

În acest sens, Mihail Podoliak susține că Republica Moldova își va rezolva singură problema, alături de partenerii săi.

„Ucraina este interesată ca să nu apară noi conflicte și ca enclavele criminale să nu mai existe. Da, suntem interesați de asta, dar din nou, aceasta este o chestiune ce ține de politica suverană a Republicii Moldova. Moldova își va rezolva singură problema, alături de partenerii săi. Sper că partenerii vor fi Europa, Statele Unite, iar dacă va fi necesar – și Ucraina. Vom contribui pentru ca Moldova să scape de conflictele de care nu are nevoie. Totuși, nu există, după mine, intenții sau acțiuni de agresiune din partea Ucrainei, inclusiv în direcția regiunii transnistrene”, a spus Mihailo Podoliak.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău