Mihail Gorbaciov, la 25 de ani după destrămarea URSS, rămâne convins că o nouă Uniune este încă posibilă

  • 13 Decembrie 2016 13:47
Mihail Gorbaciov, la 25 de ani după destrămarea URSS, rămâne convins că o nouă Uniune este încă posibilă

Uniunea Sovietică ar putea fi refăcută în mod voluntar, în interiorul acelorași granițe și cu aceeași compoziție, este de părere ultimul lider al URSS, Mihail Gorbaciov, cu două săptămâni înainte de împlinirea a 25 de ani de la disoluția imperiului comunist controlat de Moscova.

”Cu aceleași granițe, aceeași compoziție, în mod voluntar… cred că o nouă Uniune poate fi posibilă”, a spus acesta într-un interviu pentru Tass, citat de The Moscow Times.

Acesta a reamintit că reformele propuse de el (n.r. – perestroika și glasnost) erau posibile și necesare, criticându-l pe fostul președinte rus, Boris Elțîn, pentru ”foamea de putere”.

”Credința mea sunt democrația, schimbare decisivă în sprijinul democrației și înlăturarea totalitarismului fără vărsare de sânge”, a mai spus Gorbaciov, amintind că a optat să plece de la putere pentru a evita vărsarea de sânge și un război civil.

Pe 25 decembrie 2016 se vor împlini 25 de ani de la destrămarea Uniunii Sovietice o dată cu demisia președintelui URSS, Mihail Gorbaciov, punând capăt în mod formal și Războiului Rece, prin dispariția de pe scena bipolară a lumii a URSS.

Sursa: Caleaeuropeana.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău