Mihai Popșoi | Va fi regretabil dacă niciunul dintre deputați nu va răspunde invitației la discuții

  • 02 Aprilie 2019 09:09
Mihai Popșoi | Va fi regretabil dacă niciunul dintre deputați nu va răspunde invitației la discuții

Deputatul din partea blocului ACUM Mihai Popșoi spune că va fi regretabil dacă niciunul dintre deputați nu va răspunde invitației la discuții pe care a lansat-o pentru astăzi blocul ACUM.

În acest caz, politicianul spune că ACUM își va regândi poziția. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Adevărul live”, citată de IPN.

Mihai Popșoi spune că blocul ACUM a lansat această invitație pentru a se discuta punctual, pachetul propus anterior de „deoligarhizare” a țării. Acest pachet este deschis pentru completări și îmbunătățit.

De asemenea, deputatul spune că blocul ACUM este gata să-și asume guvernarea prin asumarea unui Guvern minoritar, chiar dacă acest lucru este foarte riscant pentru formațiune.  El precizează că numirea unui Guvern minoritar în frunte cu Maia Sandu ar putea fi făcută doar după alegerea în funcția de președinte al Parlamentului a unui reprezentant al ACUM care ar putea fi susținut de socialiști, dar nu numai de ei și după votarea pachetului de legi privind „deoligarhizarea” Republicii Moldova.

„Faptul că noi avem 26 de mandate ne permite să venim cu unele propuneri care unora li se par prea curajoase, nouă nu ni se par, aici mă refer la guvernul minoritar pe care l-am propus, noi ne asumăm guvernarea. Cu cele 26 de mandate, cu încrederea pe care am primit-o din partea cetățenilor, suntem gata să ne avântăm în luptă, să guvernăm țara, în pofida tuturor problemelor care sunt”, a spus Mihai Popșoi.

În opinia lui, socialiștii, dacă sunt de bună credință și sinceri când spun că vor să scape de oligarhie, nu au decât să demonstreze acest fapt prin votarea acestui guvern minoritar care le oferă lor șansa să soluționeze această problemă foarte mare cu mâinile blocului ACUM. „Ei știu că noi suntem de bună credință și suntem gata să ne asumăm această luptă și să luptăm cu adevărat până la capăt, să luptăm înverșunat, cum, probabil, nici ei n-ar putea să lupte”, menționează politicianul.

În opinia lui, o asemenea soluție ar putea fi ideală atât pentru blocul ACUM, cât și pentru Partidul Socialiștilor, pentru că pentru o alianță oficială dintre cele două formațiuni acestea ar putea să fie taxate serios de către alegători. În plus, Mihai Popșoi spune că o alianță oficială între ACUM și PSRM nu poate fi făcută și din motiv că există o diferență ideologică foarte mare între aceste formațiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău