Mihai Popșoi, la Forumul de Securitate a Mării Negre: „Am reiterat necesitatea menținerii dialogului, prevenirea escaladării situației de securitate și reintegrarea treptată a regiunii transnistrene”

  • 16 Iunie 11:40
Mihai Popșoi, la Forumul de Securitate a Mării Negre: „Am reiterat necesitatea menținerii dialogului, prevenirea escaladării situației de securitate și reintegrarea treptată a regiunii transnistrene”

Ministrul de Externe, Mihai Poșoi, a reiterat necesitatea menținerii dialogului constant dintre Chișinău și Tiraspol, prevenirea escaladării situației de securitate și reintegrarea treptată a regiunii transnistrene. Declarația a fost făcută în cadrul Forumului de Securitate a Mării Negre, care s-a desfășurat, la 15 iunie, în orașul Odesa, Ucraina.

„În cadrul panelului cu genericul „Trasarea căilor pentru rezolvarea conflictului transnistrean”, am făcut o retrospectivă a evoluțiilor în dosarul transnistrean și a provocărilor actuale cu care se confruntă Republica Moldova, în contextul războiului din Ucraina.

Cu referire la principalele obiective ale rezolvării conflictului transnistrean am reiterat necesitatea menținerii dialogului constant dintre Chișinău și Tiraspol, prevenirea escaladării situației de securitate și reintegrarea treptată a regiunii transnistrene”, a scris Mihai Popșoi pe pagina sa de Facebook.

Oficialul a precizat că angajamentul Republicii Moldova pentru o soluționare pașnică, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul granițelor recunoscute internațional, rămâne unul ferm.

În cadrul panelului, Mihai Popșoi a vorbit și despre pașii pe care îi întreprinde Republica Moldova pentru a se integra în marea familie europeană, arătându-și convingerea că atât țara noastră, cât și Ucraina, vor deveni membri ai Uniunii Europene cât mai curând posibil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20,7
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,15 m/s
Wed
21
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău