Mihai Popșoi: Erdogan nu a informat Republica Moldova că Plahotniuc se află în Turcia, iar Dodon „a luat apă în gură”

  • 30 Septembrie 2020 09:44
Mihai Popșoi: Erdogan nu a informat Republica Moldova că Plahotniuc se află în Turcia, iar Dodon „a luat apă în gură”

Plahotniuc se află în Turcia din 10 septembrie, dar Recep Tayyip Erdoğan nu a informat Republica Moldova din prima zi. Declarația a fost făcută de deputatul PAS Mihai Popșoi care, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA a mai afirmat că Igor Dodon „a luat apă în gură” și nu mai dă vina pe turci așa cum dădea vina pe americani că îl ascund pe Plahotniuc.

Potrivit sursei citate, deputatul PAS a precizat că informația despre aflarea lui Plahotniuc în Turcia nici măcar nu a parvenit de la autoritățile turce, ci a venit de nicăieri, iar reacția lui Igor Dodon față de partenerul său Erdogan ar fi trebuit să fuie una foarte dură.

„Să nu te informeze că o persoană anchetată în Republica Moldova pentru fraude deosebit de mari se află pe teritoriul Turciei și, la trei săptămâni, să fie nevoie ca Procuratura să întrebe autoritățile turce dacă e adevărat, e rușinos”, a spus deputatul PAS.

Potrivit lui Mihai Popșoi, discuția care a avut loc zilele trcute între Dodon și Erdogan a avut și acest subiect pe agendă, deși acest lucru nu a fost făcut public.

„Bănuiesc că Igor Dodon nu a aflat din presă despre plecarea lui Plahotniuc din SUA în Turcia și această intervenție a procuraturii la autoritățile turce e una formală, dar nu mai puțin rușinoasă”,a precizat Mihai Popșoi.

Deputatul a mai spus că un semn de întrebare îl reprezintă negocierile pe care Dodon le poartă cu Plahotniuc.

„Toate acele tranzacții și favoruri făcute de Dodon când era ministrul Economiei, privatizările, Plahotniuc le știe și știe mai multe despre Dodon decât i-ar plăcea acestuia. Aflarea lui Plahotniuc în Turcia reduce șansele de extrădare. Șansa era ca Plahotniuc să fie extrădat din SUA într-o țară unde are cetățenie - Republica Moldova, România sau Rusia. Acum, că a plecat la Erdogan, care e și el prieten bun cu Plahotniuc, îmi vine greu să spun cine are o relație mai apropiată cu Erdogan: Dodona sau Plahotniuc”, a spus Mihai Popșoi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău