Mihai Popșoi: Alegerile vor fi un test de rezistență al coaliției de guvernare

  • 18 Septembrie 2019 08:25
Mihai Popșoi: Alegerile vor fi un test de rezistență al coaliției de guvernare

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, deputat din fracțiunea PAS, blocul ACUM, consideră că următoarele alegeri locale care vor avea loc pe 20 octombrie vor fi un test de rezistență pentru coaliția de guvernare, pe care cele trei partide antrenate în procesul de guvernare îl vor trece cu brio. Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Partidul Democrat și-a dorit să fie alegeri anticipate pe 6 septembrie. Știm acea uzurpare de o săptămână când au vrut să dea peste cap voința alegătorilor exprimată pe 24 februarie. Acum s-au gândit că poate vor câștiga pe 20 octombrie. Eu zic să-și pună pofta-n cui, să se bucure de stabilitatea politică, de dezvoltarea Republicii Moldova, de parteneriatele externe pe care le construim și încrederea pe care o căpătăm”, a declarat Mihai Popșoi.

Totodată, Mihai Popșoi spune că acordul semnat recent de Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Socialiștilor este pe termen restrâns, dar este un document destul de ambițios. „Toate cele convenite sunt un plan de acțiuni, o agendă pentru Parlament și Guvern pentru o perioadă care depinde de randamentul Parlamentului și Guvernului. Personal, cred că este mai mult decât pentru sesiunea următoare, reieșind strict din multitudinea proiectelor și cât de ambițioase sunt. Sper să reușim într-un an și dacă nu reușim, probabil va dura mai mult”, a notat politicianul.

Deputatul Partidului Socialiștilor Grigore Novac spune că acordul semnat nu este în favoarea vreunui partid politic pe care îl reprezintă, dar este un document care vine să soluționeze problemele cetățenilor. În opinia lui, varianta alegerilor parlamentare anticipate este mai puțin dorită de către populație. „Noi în tot anul avem alegeri. Nu există temei pentru ca să mergem în alegeri anticipate. Decât să pierdem timp într-o campanie electorală, eu cred că noi putem să utilizăm acest timp foarte util în interesul cetățeanului”, a afirmat Grigore Novac.

Deputatul democrat Nicolae Ciubuc spune despre acordul semnat de PSRM, PPDA și PAS că este „o ipocrizie” din partea actualei guvernări. Potrivit lui, deși guvernanții au promis dezoligarhizarea, nu au făcut decât să înlocuiască unii oameni ai PDM cu alții tot exponenți politici. „A avut loc o substituire a pozițiilor-cheie în stat prin schimbarea exponenților vechi cu persoane expuse public”, a subliniat parlamentarul.

Cele trei fracțiuni parlamentare din coaliția majoritară au semnat „înțelegerea politică privind obiectivele tranzitorii ale Guvernului, Președinției și Parlamentului, inclusiv ale fracțiunilor Partidului Socialiștilor, Partidului Acțiune și Solidaritate și ale Partidului Platforma Demnitate și Adevăr”. Documentul fost semnat în seara de luni, 16 septembrie, la Parlament, fără ca presa să fie anunțată despre eveniment. Ulterior, documentul a fost semnat de către șeful statului, primul ministru și președintele Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău