Mihai Popșoi: 11 cetățeni ai Republicii Moldova au ajuns în siguranță în Polonia din Liban. Ceilalți vor fi evacuați în câteva zile

  • 02 Octombrie 11:07
Mihai Popșoi: 11 cetățeni ai Republicii Moldova au ajuns în siguranță în Polonia din Liban. Ceilalți vor fi evacuați în câteva zile

Ministrul de Externe Mihai Popșoi a declarat înaintea ședinței Guvernului că au existat 15 solicitări de evacuare a cetățenilor Republicii Moldova din Liban, 11 dintre aceștia ajungând deja în Polonia.

„Vom depune eforturi pentru a asigura aprijin cetățenilor noștri, așa cum am făcut-o în cazul cetățenilor noștri din Liban care, ieri seara târzi,u au ajuns în siguranță în Polonia.

Republica Moldova are grijă de cetățenii săi și nu îi va lăsa niciodată în primejdie. Acești cetățeni 11 sunt în siguranță în Polonia și mâine dimineață urmează să ajungă în Republica Moldova.

În Liban erau 15 solicitări, urmează să fie evacuați cu următoarea ocazie. probabil în câteva zile. Țin să mulțumesc partenerilor de la Kiev care au oferit avionul pentru această evacuare și OIM care a facilitat acest proces”, a declarat Mihai Popșoi.

Referitor la cetățenii Republicii Moldova din Israel, ministrul de externe a precizat că există două solicitări de evacuare.

„Cetățeni ai Republicii Moldova Moldova nu sunt printre victime . Avem două solicitări de evacuare, dar având în vedere că ieri seara au fost pornite zborurile aeriene regulate, vom vedea dacă va exista această necesitate”, a explicat Mihai Popșoi.

Citește și:

Ucraina a evacuat mai multe persoane din Liban, inclusiv cetățeni ai Republicii Moldova

Mihai Popșoi: „Republica Moldova condamnă ferm atacul iranian asupra Israelului”

ULTIMA ORĂ! Iranul atacă Israelul cu rachete. UPDATE. Israel susține că nu există victime și că atacul s-a încheiat. SUA au ajutat armata israeliană

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,96
Câțiva nori
Umiditate:61 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
20
Sat
21
Sun
18
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău