Ucraina a evacuat mai multe persoane din Liban, inclusiv cetățeni ai Republicii Moldova

  • 02 Octombrie 09:46
Ucraina a evacuat mai multe persoane din Liban, inclusiv cetățeni ai Republicii Moldova

Ucraina a evacuat 179 de persoane din Liban, inclusiv 134 de cetățeni ucraineni și 45 de cetățeni străini, printre care și cetățeni ai Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe, Liliana Barbăroșie.

„Pe 1 octombrie 2024, sub directiva președintelui Ucrainei, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei și Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării au desfășurat cu succes o altă operațiune de evacuare a cetățenilor din Liban”, se arată în comunicat al Ministerului de Externe de la Kiev, citat de RBC

Un total de 179 de persoane au fost evacuate, inclusiv 112 adulți și 22 de copii din Ucraina. În plus, 45 de persoane au fost evacuate, inclusiv cetățeni din Polonia, Cehia, Lituania, Moldova, Brazilia și Liban. De asemenea, doi câini și o pisică au fost salvați.

„Această operațiune face parte din eforturile mai ample de repatriere a cetățenilor ucraineni din cauza înrăutățirii securității și a situației economice din regiune. Prin trei misiuni de evacuare din Liban, 234 de persoane au fost evacuate, inclusiv 189 de cetățeni ucraineni și 45 de cetățeni străini”, mai menționează sursa citată. 

Citește și: Mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova au solicitat evacuarea din Liban, anunță MAE

ULTIMA ORĂ! Iranul atacă Israelul cu rachete. UPDATE. Israel susține că nu există victime și că atacul s-a încheiat. SUA au ajutat armata israeliană

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
20
Sat
21
Sun
18
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău