Mihai Ghimpu: Toți miniștrii liberali vor depune cerere de DEMISIE

  • 27 Mai 2017 09:27
0%
00:00:00
00:00:00

Partidul Liberal părăsește majoritatea parlamentară din Republica Moldova, a anunțat liderul PL, Mihai Ghimpu, după ce vicepreședintele acestui partid, Dorin Chirtoacă, a fost reținut joi, 25 mai, de Centrul Anticorupție. Totodată, Mihai Ghimpu a anunțat că toți miniștrii liberali vor depune mâine cerere de demisie, în baza unei decizii a Consiliul Republican al Partidului Liberal, care a avut loc vineri, 26 mai. 

Înainte de ședința Consiliului, liderul PL, Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu mai mulți ambasadori, printre care șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, și cu ambasadorul Statelor Unite James Petit.                                            

Mihai Ghimpu a declarat că această alianță a costat prea mult Partidului Liberal. El a calificat reținerea lui Dorin Chirtoacă drept o decizie politică.

„Șmecherie nu e doar compromiterea lui Dorin Chirtoacă și înlăturarea lui de la Primărie, dar și luarea acestei Primăriei. Cine credeți că va fi primar interimar? Unul de dreapta sau unul care-și iubește patria? Nu cred! Vor alege un primar interimar pe care să-l pregătească să ia Capitala în 2019”, a declarat Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu susține că Dorin Chirtoacă a fost reținut fără probe, iar în cazul ministrului liberal Iurie Chirinciuc, arestat anterior în alt dosar, probele ar fi fost trucate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău