Mihai Ghimpu neagă acuzațiile socialiștilor

  • 09 Iunie 2016 10:38
Mihai Ghimpu neagă acuzațiile socialiștilor

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, neagă acuzațiile aduse miercuri, 8 iunie, de un grup de deputați și consilieri ai Partidului Socialiștilor, care afirmă că el ar fi făcut presiuni pentru a obține voturile necesare promovării noii Legi cu privire la statutul municipiului Chișinău.Ghimpu a reafirmat că proiectul liberalilor ar urmări doar să ajusteze vechile norme legale la Legea…

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, neagă acuzațiile aduse miercuri, 8 iunie, de un grup de deputați și consilieri ai Partidului Socialiștilor, care afirmă că el ar fi făcut presiuni pentru a obține voturile necesare promovării noii Legi cu privire la statutul municipiului Chișinău.

Ghimpu a reafirmat că proiectul liberalilor ar urmări doar să ajusteze vechile norme legale la Legea cu privire la administrația publică locală și nu să-i ofere primarului Capitalei competențe suplimentare, așa cum afirmă adversarii acestuia.

Proiectul Legii privind statutul municipiului Chișinău a fost eliminat ieri de pe ordinea de zi a Comisiei parlamentare pentru administrație publică, la propunerea unuia dintre autorii proiectului, deputatul liberal, Ștefan Vlas. Astăzi, proiectul a fost retras și de pe agenda ședinței în plen a Parlamentului, la propunerea șefei Comisiei parlamentare pentru administrație publică, Violet Ivanov, care a spus că au fost înregistrate mai multe amendamente, pe care comisia nu a reușit să le examineze.

Proiectul este dur criticat și de reprezentanții societății civile, în opinia cărora scopul real al noii Legi cu privire la statutul municipiului Chișinău este de a-i atribui primarului putere decizională în detrimentul Consiliului Municipal.

Votul în prima lectură asupra proiectului, în aprilie, a fost însoțit de dezbateri aprinse, atacuri verbale dure și îmbrânceli între deputații liberali și cei socialiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău