Mihai Ghimpu, la APCE: „Vlad Plahotniuc folosește Procuratura Generală pentru a intimida oponenții politici"

  • 12 Octombrie 2017 17:43
Mihai Ghimpu, la APCE: „Vlad Plahotniuc folosește Procuratura Generală pentru a intimida oponenții politici

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că "președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, folosește Procuratura Generală pentru a intimida oponenții politici".

Potrivit agenției INFOTAG, declarația a fost făcută în discursul său la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care se desfășoară în această săptămână la Strasbourg.

Ghimpu a declarat că ultimul caz este arestarea președintelui raionului Dubăsari, care a refuzat să adere la PDM.

"PDM, care în 2014 avea 19 deputați, a reușit, prin șantaj, să devină ce mai mare fracțiune parlamentară, cu 41 de deputați. Astăzi PDM ține sub control peste 55 de deputați, patru fiind transfugi de la PL. De la 300 de primari, aleși în 2015, astăzi au peste 600 de primari", a subliniat Ghimpu. 

El a vorbit și despre reținerile ce au avut loc în rândurile liberalilor, în principal reținerea ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, și a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

"Aceste arestări s-au produs din cauză că PL a refuzat să susțină unele proiecte de legi suspicioase, inclusiv votul uninominal", a declarat liderul liberalilor. 

Referindu-se la Acordul de Asociere RM-UE, Ghimpu a spus că Moldova "are legi bune, dar din păcate nu toate funcționează". Potrivit lui, "în Republica Moldova există o justiție selectivă și părtinitoare, iar drepturile oamenilor sunt grav încălcare".

În acest context, el a propus APCE să se implice și să adopte o rezoluție privind situația din Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău