Mihai Ghimpu, despre reforma Guvernului: “Probabil de la PL nu va dori nimeni să ia vreun minister”

  • 11 Mai 2017 10:54
Mihai Ghimpu, despre reforma Guvernului:  “Probabil de la PL nu va dori nimeni să ia vreun minister”

Partidul Liberal susține reforma guvernului prin reducerea ministerelor, însă vede această reformă în complex cu cea teritorial-administrativă și a administrației publice locale, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Potrivit președintelui PL reforma locală este cea mai importantă pentru că la o populație de 2,5 milioane de cetățeni, câți sunt acum în Republica Moldova, avem peste o mie de primării. Iar existența a 30 de raioane presupune un aparat administrativ prea mare care necesită cheltuieli enorme.

Referitor la inițiativa Partidului Democarat cu privire la renunțarea de a mai partaja politic funcțiile, Mihai Ghimpu a spus că așteaptă definitivarea proiectului, însă nu vede cum în această situație îți poți asuma actul guvernării.

 “Probabil de la PL nu va dori nimeni să ia vreun minister. Ma tem să nu ne trezim cu blocarea construcției drumurilor pe republică și în Chișinău pentru că lumea s-a speriat. Suntem într-o situației foarte gravă”, a declarat Mihai Ghimpu.

Partidul Democrat a propus miercuri, 10 mai, reducerea numărului de ministere de la 16 la 9, dar și comasarea mai multor agenții guvernamentale. Liderul formațiunii Vlad Plahotniuc a declarat că formațiunea sa se va opune ca funcțiile de conducere să mai fie partajate politic. Experții menționează însă că de fapt funcțiile vor fi partajate majoritar în folosul unei singure forțe politice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău