Mihai Ghimpu: Dacă vor fi alegeri anticipate în Chișinău, Primăria va reveni liberalilor

  • 22 Decembrie 2017 09:23
Mihai Ghimpu: Dacă vor fi alegeri anticipate în Chișinău, Primăria va reveni liberalilor

Dacă în municipiul Chișinău vor avea loc alegeri locale anticipate, funcția de primar va fi câștigată tot de un liberal. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Liderul PL a declarat că în fruntea Primăriei ar putea reveni Dorin Chirtoacă sau ar putea veni un alt liberal. „Fiindcă cetățenii s-au convins că muncitori, corecți, profesioniști, devotați orașului sunt liberalii”, spune Mihai Ghimpu. Politicianul susține că în anul 2007 Dorin Chirtoacă a primit Primăria cu 800 de milioane de lei datorii și toate întreprinderile „pe burtă” și a ridicat nivelul de dezvoltare a Chișinăului, ceea ce oamenii înțeleg.

Totodată, liderul liberalilor afirmă că Dorin Chirtoacă va reveni la Primărie pentru că el are mandat oferit de cetățeni. „Dacă am fi avut o justiție corectă, nu s-ar fi ajuns la această situație. Primarul municipiului Chișinău este Dorin Chirtoacă, ales de cetățeni și reconfirmat prin referendumul eșuat, inițiat de socialiști”, menționează președintele PL.

Analistul politic Corneliu Ciurea spune că tot ce face primarul interimar Silvia Radu, sprijinită de Partidul Democrat, ar putea să se încheie la un moment dat în cazul în care Dorin Chirtoacă revine la Primărie. Totodată, în opinia lui, faptul că Dorin Chirtoacă este încă primar general de Chișinău este ultima redută pe care o are Partidul Liberal și pentru a avea poziții ferme de atac, trebuie să o păstreze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău