Migranții de la granița Belarusului au încercat de mai multe ori să intre în Polonia

  • 20 Noiembrie 2021 14:15
Migranții de la granița Belarusului au încercat de mai multe ori să intre în Polonia

Mai multe grupuri mari de migranți care au încercat să intre ilegal din Belarus în Polonia au fost respinse, au anunțat sâmbătă oficiali ai poliției de frontieră poloneze, citați de DPA, potrrivit Agerpres.

Tentativele au avut loc vineri noapte în apropierea orașului polonez Dubicze Cerkiewne.

"Străinii erau agresivi. Au aruncat cu pietre și artificii și au folosit gaze lacrimogene", potrivit unui comunicat. Oficialii polonezi au înregistrat în total 195 de încercări de trecere ilegală a frontierei.

Oficialii polonezi au raportat de asemenea arestări multiple pentru trafic de persoane, inclusiv patru polonezi, doi ucraineni, doi germani, un azer și un georgian. Cei arestați încercau să ajute un grup de 34 de migranții să treacă granița.

Tensiunile sunt mari la graniță de câteva săptămâni, din cauza migranților masați la frontiera externă a UE și încercărilor multiple de a intra in UE.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko este acuzat de UE că permite migranților să intre în Belarus și apoi să își continue drumul până la frontiera UE în încercarea de a crea o nouă criză a migranților. Lukașenko a respins acuzațiile.

În ultimele zile, migranții care și-au instalat la un moment dat corturi în pădurea de la graniță au fost mutați într-un loc de cazare mai bun pe partea belarusă a graniței, deși situația lor rămâne groaznică, mai ales odată cu scăderea temperaturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău