Migranții arabi forțează granițele României

  • 11 Septembrie 2017 18:10
Migranții arabi forțează granițele României

Tot mai mulți migranți ilegali încearcă să forțeze frontierele României, fie că vor să iasă sau să intre în țară, în încercarea de a ajunge în cele din urmă în spațiul Schengen. Pe fondul întăririi pazei la granițe, Poliția de Frontieră a făcut cunoscute astăzi alte trei incidente de acest fel. 

Doi sirieni - un bărbat și o femeie de 22, respectiv 20 ani - au fost depistați astăzi de polițiștii de frontieră de la Giurgiu în timp ce încercau să intre ilegal în România, ascunși deasupra roții de rezervă a unui camion ce transporta frigidere din Turcia în Cehia.

Șoferul, un cetățean turc, a declarat că nu știa de cei doi pasageri clandestini. Cei trei au fost predați Poliției de Frontieră din Bulgaria, în baza unui acord de readmisie. În vestul României, 25 de irakieni, toți solicitanți de azil în țara noastră, au fost prinși când încercau să iasă ilegal din țară.

Polițiștii de frontieră de la Oradea au depistat noaptea trecută un grup de 16 irakieni în timp ce se îndrepta pe jos către Ungaria. Alți nouă irakieni au fost prinși la Nădlac, împreună cu două călăuze, cetățeni români, care acum sunt cercetați pentru trafic de migranți, fiind reținuți pentru 24 de ore.

Cei doi șoferi au declarat că i-au transportat pe cei nouă cetățeni străini până în apropierea frontierei, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 lei și 150 euro de persoană.

Poliția română de Frontieră le recomandă cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop: 0219590.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău