Microsoft a destructurat o grupare de infractori cibernetici ce reprezenta o amenințare pentru alegerile din SUA

  • 21 Octombrie 2020 18:54
Microsoft a destructurat o grupare de infractori cibernetici ce reprezenta o amenințare pentru alegerile din SUA

Gigantul tehnologic american Microsoft Corp a anunțat că a dezactivat peste 90% dintre echipamentele folosite de o grupare de infractori cibernetici vorbitori de limba rusă pentru a controla o rețea imensă de computere care ar avut potențialul să submineze alegerile din SUA, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Ajutată de o serie de hotărâri judecătorești în SUA și relațiile cu furnizorii de tehnologie din alte țări, Microsoft a precizat că în urma operațiunii, care a durat o săptămână, îndreptată împotriva grupării care gestiona Trickbot (rețea de computere controlate de la distanță de hackeri) a fost împiedicată o posibilă sursă de perturbare a votului pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

"Am destructurat cea mai mare parte a infrastructurii lor", a afirmat vicepreședintele Tom Burt, într-un interviu. "Capacitatea lor de reacționa și de a infecta ținte a fost semnificativ redusă", a adăugat oficialul companiei americane.

Cei care se ocupau de Trickbot au infectat mai mult de un milion de computere personale, multe aparținând guvernelor locale. Apoi infractorii cibernetici încheiau acorduri cu alți infractori pentru a instala programe ransomware și alte programe dăunătoare pe computerele infectate, susțin profesioniști din domeniul securității cibernetice.

Deși nu există dovezi că gruparea de infractori cibernetici a colaborat cu guverne străine, Tom Burt a explicat că a vrut să destructureze Trickbot înaintea alegerilor din SUA, în cazul în care agenții ruși ar fi încercat să-l folosească pentru a interfera cu votul sau pentru a pune la îndoială rezultatele prin manipularea datelor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău