Microsoft a depășit pentru prima dată o capitalizare de piață de 2 trilioane de dolari, fiind doar a doua companie care atinge în prezent un asemenea prag

  • 27 Iunie 2021 19:45
Microsoft a depășit pentru prima dată o capitalizare de piață de 2 trilioane de dolari, fiind doar a doua companie care atinge în prezent un asemenea prag

Microsoft a depășit pentru prima dată o capitalizare de piață de 2 trilioane de dolari, fiind doar a doua companie care atinge în prezent un asemenea prag, cealaltă fiind Apple, conform Business Insider și preluat de Ziarul Financiar.

În timpul ultimelor ședințe de tranzacționare, acțiunile producătorului de software-uri au crescut la un moment dat la aproape 266 dolari, ceea ce se traduce printr-o valoare de piață de peste 2.000 de miliarde de dolari. Între timp, gigantul a ajuns la o capitalizare bursieră de 1.960 de miliarde de dolari. Valoarea de piață a Apple este de 2.230 de miliarde, notează sursa citată

Grupul petrolier Saudi Aramco a fost prima companie care a atins o evaluare de 2 trilioane de dolari, după un IPO spectaculos în 2019. Valoarea de piață a firmei saudite atinge astăzi aproape 1.880 miliarde de dolari.

Acțiunile Microsoft au crescut anul acesta cu 19%, peste rezultatele obținute de Apple și Amazon. Compania din Redmond, Washington – cunoscută pentru businessurile cu software-uri – se pregătește să anunțe săptămâna aceasta o nouă actualizare pentru sistemul de operare Windows.

Totodată, investitorii pariază că avantajele pe care le deține Microsoft în segmentul de cloud computing plasează firma în centrul următoarelor creșteri la nivel global.

Pandemia de Covid-19 a accelerat tranziția către mediul digital și adoptarea noilor tehnologii, ceea ce a rezultat într-un cash flow mai puternic și într-un ritm puternic de creștere pentru marile companii tech.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău