Microbuzul de campanie al liderului unionist George Simion, candidat la europarlamentare, a fost interzis în R.Moldova (FOTO/VIDEO)

  • 17 Februarie 2019 08:12
Microbuzul de campanie al liderului unionist George Simion, candidat la europarlamentare, a fost interzis în R.Moldova (FOTO/VIDEO)

Un microbuz de campanie al candidatului independent din partea României la alegerile europarlamentare, George Somion, lider al Platformei Uniuniste Acțiunea 2012, a fost blocat în vama Leușeni și a primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, fiind dat în „consemn la frontieră”.

Microbuzul pe care sunt scrise numele lui George Simion, mesajul de campanie „România MARE în Europa” și este desenată harta României reîntregite trebuia să ajungă sâmbătă după-amiază în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Voluntarii campaniei aveau întâlniri cu cetățeni ai Republicii Moldova care urmau să semneze pentru susținerea candidaturii liderului unionist, potrivit unui comunicat al formațiunii.

Voluntarii anunță că nu au fost lăsați nici să consulte un avocat.

„Sunt cetățean al Republicii Moldova, nu au niciun drept să mă rețină aici, la vamă”, a declarat Alina Panico, responsabil de comunicare în cadrul campaniei liderului unionist. „Nu înțeleg de ce îi deranjează o mașină pe care este scris George Simion și pe care este desenat tricolorul”, a mai spus Panico, citată de InfoPrut.ro

„Se tem nu doar de mine, ci și de numele meu. Cer statului roman, măcar în cel de-al 12-lea ceas, să intervină. Vom protesta în vămi și în toate capitalele europene dacă nu suntem lăsați să intrăm în Republica Moldova cu microbuzul nostru tricolor. Unde-i lege, nu-i tocmeală! Nu pot interzice o mașină doar pentru că este emanația unui mesaj patriotic!”, declară în acest context George Simion.

În legătură cu refuzul autorităților moldovene de a permite intrarea microbuzului, mai mulți membri ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au organizat un flashmob în fața Ambasadei Republicii Moldova la București.

Microbuzul de campanie al liderului unionist George Simion, candidat la europarlamentare, a fost interzis în R.Moldova (FOTO/VIDEO)

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a lansat pe 1 februarie campania „Hai, frate, la vot!”, cu scopul de informa corect alegătorii despre importanța scrutinului parlamentar, în contextul situației socio-politice grave în care se află cel de-al doilea stat românesc, măcinat de corupție, sărăcie și propagandă agresivă, spun liderii formațiunii.

Poliția de Frontieră nu a reacționat, deocamdată, în legătură cu acest incident și nu a dat explicații în legătură cu decizia de a nu permite intrarea microbuzului pe teritoriul Republicii Moldova.

Menționăm că George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova și fost declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău