Microbuze de rută și taxiuri într-o stare tehnică deplorabilă, în Capitală. Polițiștii au aplicat amenzi și sancțiuni

  • 21 Septembrie 2018 11:18
Microbuze de rută și taxiuri într-o stare tehnică deplorabilă, în Capitală. Polițiștii au aplicat amenzi și sancțiuni

Angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au efectuat verificări la stațiile terminus a microbuzelor de rută și taximetriștilor în vederea evaluării stării tehnice a unităților de transport.

Potrivit unui comunicat al Poliției, au fost depistate defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport. Astfel au fost întocmite 21 procese verbale  și au fost aplicate amenzi de la 450 lei la 750 lei și 3 puncte de penalizare, o unitate de transport a rămas fără plăcuțele de înmatriculare și nu a fost admisă să circule pe rută până la înlăturarea neajunsurilor depistate de polițiști, iar administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Totodată polițiștii au verificat 22 de unități de transport ce prestează servicii de taxi. În urma verificărilor forțele de ordine au depistat un șir de încălcări cum ar fi nesemnalizarea vehiculului cu semnele distinctive conform Regulamentului circulației rutiere, exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frînare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare reutilate fără autorizația de rigoare. În urma verificărilor fiind întocmite 14 procese-verbale cu privire la contravenție, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităților de transport cu aplicarea amenzilor de la 150 la 300 lei și 2 puncte de penalizare, administratorul firmei sa ales cu amendă în mărime de 3000 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum și a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, de către persoanele responsabile.

Poliția Capitalei continuă activitățile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenții economici sunt atenționați să respecte prevederile legale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău