Michel Barnier/Brexit: UE își va proteja cetățenii și companiile și pacea în Irlanda în orice circumstanțe

  • 29 August 2019 16:32
Michel Barnier/Brexit: UE își va proteja cetățenii și companiile și pacea în Irlanda în orice circumstanțe

Uniunea Europeană își va proteja cetățenii și companiile și pacea în Irlanda ''în toate circumstanțele'', a declarat joi negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

''Prim-ministrul Boris Johnson a spus că Regatul Unit va ieși din UE pe 31 octombrie. În toate circumstanțele, Uniunea Europeană va continua să-și protejeze cetățenii și companiile, precum și condițiile pentru pace și stabilitate pe insula Irlanda. Este datoria noastră și responsabilitatea noastră'', a scris Michel Barnier pe Twitter.

Data limită pentru ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană a fost fixată pentru 31 octombrie 2019.

Regina Elisabeta a II-a a aprobat miercuri planul premierului Boris Johnson de a suspenda parlamentul, relevă o declarație a organismului oficial de consilieri ai Reginei, cunoscut drept Privy Council. Documentul confirmă că parlamentul Regatului Unit va fi suspendat începând cu o zi din intervalul 9-12 septembrie până la 14 octombrie.

Premierul Johnson anunțase miercuri dimineață că va programa Discursul Reginei în parlament pe 14 octombrie pentru a prezenta noile propuneri legislative, negând că astfel ar încerca să împiedice legislativul să-i blocheze planurile de Brexit. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău