Michael White, un american deținut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat și urmează să ajungă în SUA

  • 04 Iunie 2020 19:40
Michael White, un american deținut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat și urmează să ajungă în SUA

Michael White, un fost soldat american arestat în iulie 2018 în Iran, ''este pe cale să revină'' în Statele Unite, după ce a fost eliberat de autoritățile iraniene, a anunțat joi mama acestuia, relatează AFP

"În ultimele 683 de zile fiul meu Michael a fost ținut ostatic în Iran de Gardienii Revoluției'', armata ideologică a Republicii Islamice "și am trăit un coșmar. Sunt fericită să anunț că acest coșmar s-a încheiat'', a anunțat Johanne White într-un comunicat.

Fostul guvernator al statului New Mexico, Bill Richardson, a confirmat pe Twitter că Michael White ''este în drum spre Statele Unite venind din Iran''.

Această eliberare survine la o zi de la revenirea în Iran a unui cercetător iranian, Sirous Asgari, eliberat de Statele Unite după aproape trei ani de detenție pentru spionaj.

Autoritățile americane nu au comentat în acest stadiu și nu au precizat dacă este vorba despre un schimb de deținuți, așa cum a existat la sfârșitul anului 2019 între cele două țări inamice fără relații diplomatice.

Michael White a fost condamnat în martie 2019 la 10 ani de închisoare pentru că l-a insultat pe ghidul suprem Ali Khamenei și a postat fotografii personale pe social media, potrivit avocatului său.

La jumătatea lunii martie, Michael White a avut concediu din motive ''medicale'' și ''umanitare'', dar cu condiția să nu părăsească țara, și a fost încredințat ambasadei Elveției la Teheran, care reprezintă interesele americane în Iran. Washingtonul a continuat să ceară eliberarea imediată a acestuia.AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:0,51 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău