Michael O'Leary: Ryanair se așteaptă să câștige 'războiul tarifelor' în industria aeriană

  • 20 Mai 2019 15:22
Michael O'Leary: Ryanair se așteaptă să câștige 'războiul tarifelor' în industria aeriană

Șeful Ryanair, Michael O'Leary, a declarat luni că se așteaptă ca operatorul aerian irlandez să beneficieze de pe urma oricărui ''război al tarifelor" în industria aeriană, transmite BBC, preluat de Agerpres.

Totuși, șeful Ryanair a avertizat că "prețurile scăzute în mod artificial" și "uzura unui război al tarifelor" ar putea afecta profiturile companiei în următorii doi ani.

Declarația acestuia vine după ce Ryanair a raportat o scădere cu aproape o treime a profitului anul trecut, la un miliard de euro, pe fondul creșterii costurilor cu combustibilul și al reducerii tarifelor.

Și în acest an compania se așteaptă la un declin al profitului, deoarece prețurile biletelor ar putea scădea cu până la 2%. Prețul mediu al unui bilet dus a scăzut cu 6% anul trecut, la 37 de euro, dar a fost compensat de cheltuielile cu serviciile, cum ar fi rezervările la hoteluri sau închirierile de mașini. Pentru actualul an fiscal, reprezentanții Ryanair au apreciat că sunt "prudenți" în legătură cu evoluția prețurilor.

În următorii patru-cinci ani, șeful Ryanair se așteaptă "la apariția a patru sau cinci mari companii aeriene europene". El s-a referit la Ryanair, Lufthansa, IAG (proprietarul British Airways), Air France-KLM și, probabil, Easyjet. Fuziunile altor operatori aerieni vor duce "la unele presiuni asupra prețurilor", a avertizat O'Leary. Acesta a adăugat: "Prețurile biletelor vor începe să crească din nou deoarece în acest moment ele sunt în mod artificial scăzute".

În pofida unei creșteri cu 7% a numărului de pasageri transportați, Ryanair a fost numită pentru al șaselea an "cea mai puțin plăcută companie aeriană" pentru zborurile pe distanțe scurte din Marea Britanie, conform unui sondaj realizat de grupul consumatorilor "Which?".

Neil Sorahan, directorul financiar al Ryanair, a afirmat pentru BBC că nu-și pierde prea mult timp îngrijorându-se de rezultatele sondajelor, iar cel mai important pentru companie este ca zborurile sale să ajungă la timp.

Luni dimineață, acțiunile Ryanair au scăzut cu 6%, apoi s-au redresat ușor, înregistrând un declin de 1%.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv București și Craiova.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău