Mexicul nu renunță la celebrarea tradițională a Zilei Morților în anul în care a pierdut 83.000 de oameni în urma pandemiei

  • 11 Octombrie 2020 16:45
Mexicul nu renunță la celebrarea tradițională a Zilei Morților în anul în care a pierdut 83.000 de oameni în urma pandemiei

Ziua Morților e o sărbătoare importantă în Mexic, iar anul acesta, tradițiile și spectacolele au fost adaptate pandemiei. Numărul morților după infectarea cu coronavirus din Mexic a trecut de 83.000, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, când te gândești la Mexic, vezi o explozie de culoare. Ei bine, așa este și Ziua Morților, sărbătoare națională, plină de tradiții. Anul acesta, activitățile culturale au fost adaptate la situația pandemică.

Conform tradiției hispanice, „La Llorona” sau „Femeia care plânge” reprezintă fantoma unei femei ce își caută copiii pierduți. Actrița principală din piesă, Nayeli Cortes, a explicat legătura dintre mesajul piesei și situația pandemiei. Disparițiile femeilor din Mexic i-au adus pe protestatari în stradă, la fel și pandemia.

Zeci de femei din Mexic mor, în fiecare zi, ca urmare a violenței. În toată America Latină, violența de gen a crescut de la izbucnirea virusului.

 

„Anul acesta am început să vedem protestatari, în stradă, pentru femeile dispărute. Apoi a venit pandemia. De aceea sloganul este <Dor de un adio>, pentru că noi toți avem nevoie să spunem adio celor pe care îi iubim”, spune Nayeli Cortes.

 

„Ideea e de a aduce La Llorona mai aproape de evenimentele curente. La Llorona se rescrie în fiecare an, pe baza unor fapte istorice sau situații din viața de zi cu zi a Mexicului. Anul acesta, suntem în pandemie, deci construim pe baza acestei situații”, adaugă actorul Luis Alberto Infante Castillo.

Numărul morților de COVID din Mexic a trecut de 83.000.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău