Mexic | Peste 300 de hectare de pădure, devastate de un incendiu

  • 15 Aprilie 2021 16:39
Mexic | Peste 300 de hectare de pădure, devastate de un incendiu

Un incendiu izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute a devastat circa 310 hectare de pădure în zona turistică montană Tepozteco, în statul mexican Morelos (centru), au anunțat miercuri autoritățile guvernamentale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Comisia Națională de Silvicultură a statului a declarat miercuri după-amiaza că incendiul este controlat în proporție de 90%.

Aproximativ 200 de pompieri, precum și voluntari, au participat la stingerea incendiului, a declarat Protecția Civilă.

Autoritățile mexicane au atribuit incendiul secetei care afectează mai multe zone ale țării de câteva săptămâni și au afirmat că nu există un risc pentru locuitorii din regiune, solicitând însă populației să nu se apropie de zona cuprinsă de flăcări.

În 2016, pe muntele Tepozteco a izbucnit un incendiu care a distrus circa 260 de hectare de pădure. Pe vârful muntelui se află o piramidă, una dintre cele mai importante atracții turistice din regiune.

Temperaturile ridicate și lipsa ploilor în această primăvară au provocat circa 80 de incendii de pădure în țară, potrivit Departamentul de Coordonare Națională a Protecției Civile.

Cele mai devastatoare incendii au fost înregistrate în statele centrale Queretaro, San Luis Potosi și Morelos, precum și în Guerrero (sud).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău