Metropolitan Opera va transmite prin livestreaming o serie de concerte din locuri pitorești din SUA și Europa

  • 12 Iulie 2020 12:17
Metropolitan Opera va transmite prin livestreaming o serie de concerte din locuri pitorești din SUA și Europa

Vedete ale muzicii de operă, precum Anna Netrebko, Diana Damrau și Jonas Kaufmann, vor susține lunile următoare concerte transmise prin live streaming din diferite zone din Europa și Statele Unite, în cadrul unei serii anunțate sâmbătă de Metropolitan (Met) Opera din New York, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Directorul Met, Peter Gelb, a declarat într-o conferință de presă că instituția pe care o reprezintă a decis să încerce ceva nou și a menționat alegerea în acest sens a unor locuri pitorești din mai multe țări.

Cu ajutorul camerelor video se va încerca surprinderea atât a spectacolelor artiștilor, cât și a detaliilor arhitecturale ale sălilor alese, a transmis Met într-un comunicat.

Tenorul german Jonas Kaufmann va deschide seria cu un concert transmis live, susținut în abația Polling din Bavaria, la data de 18 iulie.

Cântăreața de operă ruso-austriacă Anna Netrebko va concerta la Viena, în Palatul Liechtenstein, la data de 10 octombrie. Două săptămâni mai târziu, soprana Diana Damrau și colegul său Joseph Calleja vor cânta în Malta.

Alte spectacole din serie vor fi transmise prin livestreaming din locuri precum Washington, New York și Berlin.

Cele douăsprezece concerte incluse în această serie vor fi susținute fără public și vor fi transmise în direct, online. Biletele costă 20 de dolari.

Reprezentanții Met, instituție care și-a suspendat activitatea la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, au anunțat recent că stagiunea 2020-2021 va începe abia pe 31 decembrie, cu trei luni mai târziu decât data prevăzută inițial.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău