Metropolitan Opera din New York solicită orchestrei, echipelor de producție și publicului să se vaccineze

  • 29 Iulie 2021 08:28
Metropolitan Opera din New York solicită orchestrei, echipelor de producție și publicului să se vaccineze

Prestigioasa Metropolitan Opera din New York, care și-a închis porțile în martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat marți că va solicita spectatorilor, precum și tuturor membrilor echipelor sale tehnice și muzicale să fie vaccinați înainte de debutul stagiunii viitoare, preconizată pentru septembrie, informează AFP citat de AGERPRES.

„The Met va fi un loc în care toată lumea este vaccinată. Publicul va trebui să arate o dovadă a vaccinării complete, aprobată de FDA (Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente, n.r.) sau OMS (Organizația Mondială a Sănătății, n.r.) pentru a putea avea acces în clădire'', a precizat Met Opera într-un e-mail trimis angajaților săi.

„Toți artiștii și membrii orchestrei, corul și echipele, trebuie să procedeze în acest fel'', au adăugat reprezentanții Metropolitan Opera, cel mai mare angajator din Statele Unite din domeniul artelor interpretative, cu peste 3.000 de salariați.

Instituția adaugă că o astfel de măsură va permite, potrivit directivelor actuale ale Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), prezența publicului la ''capacitate integrală'', iar ''măștile de protecție vor fi facultative''. Însă, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19 cu varianta Delta, CDC, principala agenție federală americană din domeniul sănătății publice, a recomandat marți purtarea măștii în interior în locurile publice din zonele considerate de risc, chiar și pentru persoanele vaccinate cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Anunțul făcut de Met Opera intervine în contextul unor dezbateri intense despre vaccinarea obligatorie în Statele Unite. Luni, Primăria din New York și statul California au anunțat că funcționarii lor vor trebui să se vaccineze sau să prezinte în fiecare săptămână rezultate negative la teste pentru depistarea COVID-19, începând din 13 septembrie la New York (300.000 de funcționari) și din 21 august în California (240.000 de funcționari).

Municipalitatea din New York a anunțat, de asemenea, că ''va fi necesară o dovadă a vaccinării împotriva COVID-19'' pentru a avea acces la marele concert în aer liber programat pentru 21 august în Central Park, având drept cap de afiș artiști precum Bruce Springsteen, Andrea Bocelli, Patti Smith, Jennifer Hudson, Wyclef Jean, Paul Simon, Carlos Santana și LL Cool J.

Pentru moment, teatrele de pe Broadway nu au făcut un anunț colectiv, dar organizatorii primelor spectacole care au fost deja reluate sau vor fi reluate în curând, ''Springsteen on Broadway'' (din 26 iunie) și ''Pass Over'' (4 august), solicită ca publicul să fie vaccinat.

Debutul stagiunii 2021-2022 la The Met este preconizat pentru 27 septembrie, în cadrul căreia va fi pusă pentru prima dată în scenă o operă compusă de un muzician de culoare, ''Fire Shut Up in My Bones'', de Terence Blanchard.

În perioada pandemiei, opera newyorkeză a fost tulburată de tensiuni sociale, conducerea anunțându-și intenția de a reduce salariile angajaților pentru a compensa astfel scăderea încasărilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău