Meteorologii avertizează că 2020 ar putea fi cel mai călduros an din istorie

  • 29 Aprilie 2020 09:00
Meteorologii avertizează că 2020 ar putea fi cel mai călduros an din istorie

Pandemia de coronavirus care a impus restricții drastice a scăzut emisia de gaze cu efect de seră, dar nu reprezintă un înlocuitor pentru acțiunile climatice concrete, scrie The Guardian, preluat de Digi24.ro

Anul acesta este în curs să devină cel mai călduros an de la începerea măsurătorilor, potrivit meteorologilor. Ei au estimat că există o probabilitate de la 50% la 70% ca anul 2020 să bată recordul stabilit acum patru ani.

Chiar dacă izolarea la domiciliu impusă de guverne pentru a combate pandemia a curățat aerul, este nevoie de măsuri concrete și pe termen lung pentru combaterea poluării, spun oamenii de știință.

Recorduri de temperatură au fost înregistrate de la Polul Sud până în Groelanda, fapt ce a surprins mulți cercetători deoarece 2020 nu este un an în care fenomenul El Nino, care este asociat cu temperaturi mari, se manifestă.

Administrația pentru Oceane și Atmosferă din SUA a calculat că anul 2020 are o șansă de 75% să fie cel mai călduros an din istorie și are o șansă de 99,9% să fie în cele mai călduroși cinci ani de la începutul măsurătorilor.

Căldura s-a manifestat potrivit specialiștilor cel mai pronunțat în începutul de an în Europa de Est și Asia unde în medie s-au înregistrat temperaturi cu 3 grade mai ridicate decât în medie.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău