Meteorologii au anunțat pentru sfârșitul săptămânii temperaturi ridicate ziua și ger noaptea

  • 10 Ianuarie 2020 16:15
Meteorologii au anunțat pentru sfârșitul săptămânii temperaturi ridicate ziua și ger noaptea

Temperaturi diurne până la 9 grade Celsius și ger slab noaptea prognozează meteorologii pentru următoarele zile, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit sinopticienilor, în zilele de sâmbătă și duminică, 11-12 ianuarie, în medie pe țară se așteaptă valori termice încadrate între 4-9 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî până la minus 3 grade, mai frig fiind în mod obișnuit în Regiunea de Nord. Tot la nord, în perioada de referință, sunt posibile ninsori slabe cu lapoviță.

Aceeași tendință meteo se va menține și la începutul săptămânii următoare, luni, 13 ianuarie, fiind prognozate 3-8 grade ziua, și 0-minus 5 grade, noaptea.

Până pe 17 ianuarie rămâne în vigoare avertizarea hidrologică referitor la pericolul ce îl prezintă formațiunile de gheață, create în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn.

Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, salvatorii reiterând avertismentul adresat populației, în special părinților cu copii minori, care sunt atenționați să dea dovadă de prudență în preajma surselor acvatice. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău